Fusilli klaarmaken

 

4 porties

 

Benodigdheden

  • Fusilli 500 gram
  • Soepgroenten 125 gram

 

Specerijen en ingrediënten

  • ½ ui
  • 2 teentje knoflook
  • ½ peper
  • ½ theelepel zout
  • 1 maggiblokje
  • 2 grote lepel ketjap
  • Kippenpoten

 

kippenpoot klaarmaken

 

Benodigdheden

  • 3 stuks kippenpoot

 

Specerijen en ingrediënten

  • ½ ui
  • 4 teentjes knoflook
  • ½ peper
  • 1 theelepel Laos poeder
  • 1 theelepel gember poeder
  • ½ theelepel zout
  • 3 stuks lontai
  • 1 maggiblokje
  • 2 theelepel tomatenpuree
  • 2 ½ grote roerlepel ketjap
  • ¼ liter water

 

Mijn mening

  • Ja het was echt lekker, we hebben van genoten, wil jij het ook proberen?
  • Heb je wat meer informatie nodig dan hoor ik het graag.

 

Meer informatie nodig

  • Laat een bericht achter(gastenboek), of stuur gerust een email.

 

Eierdooier klaarmaken

 

4 portie

 

Benodigdheden

1000 gram eierdooier

1 ui

4 teentjes knoflook

1/8 liter azijn

½ peper

6 eetlepels olie

3 kleine magie blokjes

3 theelepel tomaten puree

2 theelepels kerrie

2 mespuntjes zwarte peper of witte peper

1mespuntje kaneel

2 mespuntje paprika.

 

 

 

Eierdooier wassen

  • De eierdooier eerst goed wassen met water en beetje azijn, daarna 3 keren uitspoelen in een vergiet.

 

De mix

  • Mix daarna 1 ui, 4 teentjes knoflook en een beetje peper samen bijeen.

 

Pan op vuur zetten

  • 14:27Zet nu een pan op hoog vuur met 6 eetlepels olie toegevoegd, en wacht tot dat de olie in de pan al heet genoeg is geworden.

 

De mix bakken

  • 14:33 nu zet u alle mix in de pan en draai goed door tot dat de mix bruin begint te worden.

 

Eierdooier

  • 14:40 zet nu de eieren dooier in de pan en draai goed door, voeg daarna drie kleine magie blokjes en drie theelepel tomaten puree en beetje water toe in de pan (zie foto afbeelding).

 

Pan dicht maken

  • 14:46 maak nu de pan dicht.

 

Ingrediënten en specerijen toevoegen

  • 14:50 maak de pan weer open en het vuur op de helft, draai goed door en voeg twee theelepels masala (kerrie), twee mespuntjes zwarte peper of witte peper, 1mespuntje kaneel en twee mespuntje paprika.

 

Goed doordraaien

  • 14:59 draai goed door daarna kunt u de pan weer dicht maken.
  • 15:06 nu kunt u de pan weer open maken goed doordraaien en de pan weer dicht doen, laat het vuur nog steeds op de helft staan.
  • 15:13 nu kunt u de pan weer open doen en goed doordraaien, zet het vuur nu zo hoog mogelijk, en draai tussen door heel rustig in de pan.
  • 15:19 nu kunt u de pan weer dicht doen na dat u de laatste keer goed door gedraaid hebt, maak daarna het vuur mag nu uit.

 

Eierdooier is klaar

  • De eierdooier is nu klaar om te smullen.

 

Mijn mening en ervaring

  • Het is heer Ik heb het al geproefd.
  • Ik proef de smaak van masala dat op een perfecte manier gekookt hoort te zijn.
  • Ook proef Ik de paprika smaak die op een perfecte manier gekookt hoort te zijn.
  • De smaak van de magie blokjes dat is ook precies toegevoegd, niet teveel of te weinig.
  • De witte peper die is ook op maat toegevoegd, dat merk Ik ook aan de smaak.
  • En de paprika dat proef Ik net achter de smaak van de masala en de tomaten puree.
  • De magie blok proef Ik op het laatst net samen met de kaneel.
  • De volgorde van smaak is dus heel keurig verdeeld, en op de juiste kooktijd klaar gemaakt om de perfecte smaak uit te kunnen halen.
  • Kaneel proef Ik heel weinig dat is goed anders verstoord het de andere smaken die eerder naar voren moeten komen.
  • Wat Ik heb ervaren is van dat niet alleen de smaak van ingrediënten belangrijk  zijn, maar ook de hoeveelheid wat je toevoegt om een juiste manier van smaak uit te kunnen halen.
  • Ook zijn er andere factoren die mee spelen zoals de kooktijd, de tijd duur van het toevoegen van de ingrediënten.
  • Lekker koken is zin hebben in koken, dus als Ik zin heb om te koken dan ga Ik koken en is mijn recept altijd lekker, dus dan kook Ik met begrip en geduld.
  • Ik zou zeggen wie er interesse in heeft probeer het en geniet er van.  
  • Dit recept is naar eigenmening en ervaring geschreven.

 

De totale kooktijd is 46 minuten.

Pasta met braadworst klaarmaken

 

 

Bondigheden

1.      500 Gram pasta

2.      5 Stuks braadworst

3.      4 Kleine uien of twee grote

4.      1 Peper

5.      8 Teentjes knoflook

6.      4 Theelepels tomatenpuree

7.      1/8 Liter water

8.      5 Kleine maggiblokje

9.      1Theelepel zoete ketjap

10.   1 Mespuntje Laos

11.   1 Mespuntje kaneelpoeder

12.   1 Mespuntje

13.   1 Mespuntje Wittepeper

14.   1 Mespuntje paprikapoeder

15.   3 Stengels soepgroenten.

16.   1 Theelepel ajinomoto

17.   3 Tomaten

18.   1 Komkommer

 

Mix

·        Mix 4 kleine uien, 1 peper, en acht teentjes knoflook samen bijeen.

 

Pot met water op vuur

·        10:34 Zet een pot op hoog vuur met twee en een halve liter water toegevoegd, maak de pan dicht.

 

Pasta in water koken

·        11:21 Zet nu de pasta in de pot en draai tussen door goed totdat het gaar is geworden.

 

Pasta al gaar

·        11:36 Haal de pasta uit de pan en giet het uit, spoel de pasta nu met kraan water totdat deze koel geworden is daarna uitgieten.

 

Pot op vuur met water

·        11:41 Zet nu een pot op hoog vuur met anderhalve liter water en maak de pan dicht.

 

Braadworst in water koken

12:02 Voeg nu de braad worst in de pan samen met 1 eetlepel zout en 1 eetlepel zoete ketjap, 1 theelepel laospoeder, 1theelepel ajinomoto, 1 kleine maggiblokje, even door draaien daarna de pan dicht maken.

 

Braadworst al gaar

·        12.30 Giet de braad worst uit in een vergiet en laat dit 20 min staan.

 

Pan met olie op vuur

·        12:50 Zet nu een pan op hoog vuur, voeg tien eetlepels olie en wacht totdat de olie al heet genoeg is geworden.

 

Braadworst bakken

·        12:58 Voeg nu de worst in de pan of pot, draai tussendoor totdat de worst bruin begint te worden.

 

Braadworst al gebakken

·        13:08 Haal nu de braadworst ui de pan.

 

Mix bakken

·        13:10 Voeg nu de mix in de pan, draai tussendoor totdat het bruin begint te worden.

 

Specerijen en ingrediënten toevoegen

·        13:24 Zet nu het vuur op 1/4 volume, voeg daarna 4 theelepels tomatenpuree, 1/8 liter water, 5 kleine maggiblokje, 1theelepel zoete ketjap, 1 mespuntje Laos, 1 mespuntje kaneelpoeder, 1 mespuntje, witte peper, 1 mespuntje paprikapoeder, 3 stengels soepgroenten, draai goed door en maak het vuur uit.

 

Klaar

·        13:37 Haal een kleine schaaltje saus uit de pan en zet het apart(dit kunt u gebruiken als saus voor u braadworst), schenk daarna de rest samen met de pasta in een teil en draai het goed door, het recept is nu klaar 13:46 Mijn mening

·        Dit recept is naar eigen mening en ervaring geschreven.

·        Het ruikt heerlijk en is heel erg lekker.

·        De pasta kost 1 euro bij de meeste supermarkten.

·        De braadworst heb ik 6 euro voor 10 stuks betaald.

·        De specerijen en ingrediënten koop ik meestal bij Albert hein(vind ik de beste Kwaliteit), prijs tussen de 50 cent en 1 euro

·        Er kunnen 5 stevige porties uit gehaald worden.

 

Overige informatie

·        Deze review kunt u ook vinden op mijn website www.jerry35.nl en op https://www.ciao-shopping.nl/Pasta_met_Braadworst__Review_161152

Braadworst maken

 

4 stukken

 

Benodigdheden

4 stukken braadworst

1 paprika

 

Specerijen en ingrediënten

 

  • 1 ui
  • 4 teentje knoflook
  • ½ peper
  • ½ theelepel zout
  • Tomatenpuree 3 theelepels
  • 2 kleine maggi
  •  blokjes
  • 1 paprika
  • Klein beetje water

 

Hoe doe je dat

  • Alles op hoog vuur in 7 stappen.
  1. Braadworst in water koken 25 min.
  2. Braadworst in een pan met olie bruinbakken, wacht tot dat het een scheurtje krijgt(barst).
  3. Uien knoflook en peper met beetje olie bruin bakken.
  4. Tomaten puree toevoegen en paprika
  5. Beetje water toevoegen, zorg dat de saus dik blijft.
  6. Voeg de braadworst toe en de maggi blokjes.
  7. Draai goed door en maak de pan dicht, na 15 min het vuur uit doen.

 

Mijn mening

  • Elke keer als je iets toevoegt moet je goed door draaien.
  • En Ja het was echt lekker, we hebben van genoten, wil jij het ook proberen?
  • Heb je wat meer informatie nodig dan hoor ik het graag.

 

Meer informatie nodig?

  • Laat een bericht achter(gastenboek), of stuur gerust een email naar jerry-b@hotmail.com.
  • Deze soorten reviews kan je ook vinden op mijn website jerry-nl.webnode.nl.

 

De totale kooktijd is 50 min


Voor meerinformatie ga naar nl.wikipedia.org/wiki/Braadworst