Aardappels klaar maken

 

       4 porties

 

        Benodigdheden:

  1. 1 ui
  2. 4 teentjes knoflook
  3. 1/2 peper
  4. 6 eetlepels olie
  5. 4 grote aardappelen
  6. 2 theelepel suiker
  7. 3 kleine maggi blokjes
  8. ½  theelepel zout
  9. 1 theelepel kerrie
  10. ½ theelepel gemalen komijnzaad
  11. 6 theelepel tomatenpuree

 

     Hoe doet u het

 

        Mix:

  • Mix 1x ui, 4x teentjes knoflook en een beetje peper samen in één.
  • Zet daarna een pan op hoog vuur met 6 eetlepels olie erin.

 

         Mix bakken:

  • Na  ongeveer 5 tot 10 min als de olie al heet genoeg is geworden, zet je daarna de mix in de pan met olie.

 

 

 

        Aardappelen toevoegen:

  • Draai goed door en wacht tot dat de mix bruin begint te worden, dan zet je de aardappels in de pan en maak de pan dicht, na ongeveer 17 minuten het vuur laag zetten, op de helft.

 

        ingredienten en specerijen:

  • zet 1/8 liter water, 2x theelepel suiker, 3 kleine maggi blokjes halve theelepel zout, 1 theelepel kerrie en halve theelepel gemalen komijnzaad, het vuur hoog instellen en 6x theelepel tomatenpuree in de pan doen.
  • Na 10 minde pan opendoen en  goed doordraaien, en  het vuur uit.
  • De aardappelen zijn nu klaar.

 

     Overige informatie:

  • Dit recept is naar eigen mening en ervaring geschreven.
  • Het is toch lekker zonder vlees of vis.
  • De aardappelen heb ik gekocht bij de Turkse winkel voor 2,50  4,5 kg.
  • Overige ingrediënten en specerijen koop ik meestal bij de Albert hein.
  • Er kunnen 4 porties uit gehaald worden, meerdere porties van maken, met rijst of iets anders bij eten.
  • ik moest hier van een foto maken zodra ik klaar was met koken maar het ruikte zo lekker en ik had zo,n honger dat ik helemaal vergeten bent eerst een foto van te maken en dan te gaan eten.
  • het was zeker lekker daarom zal ik deze recept meerdere keren uitvoeren en zal dan eerstvolgende keer eerst een foto maken voor dat ik ga eten en laat eten.

 

      Totale kooktijd: 50 min

Aubergine met aardappelen klaar maken

 

5 porties

 

Benodigdheden:
2 Aubergine
4 aardappelen
1 ui
8 teentjes knoflook
1 peper
10 eetlepels olie
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel ajinomoto
Halve theelepel laospoeder
3 theelepel masala
1 theelepel paprikapoeder
4 kleine magieblokjes
8 theelepel tomaten puree

 

Schillen, snijden en wassen:

  • Eerst gaat u de aubergine wassen en in stukjes snijden, ook de aardappelen schillen, snijden en daarna uitspoelen.

 

Mix:

  • 14:58Nu gaat u verder met het bijeen mixen van 1 uit, acht teentjes knoflook en een hele peper.

 

Pan op hoog vuur:

  • Zet nu een pan op hoog vuur, voeg daarna tien eetlepels olie in de pan toe en wacht tot dat de olie al heet genoeg is geworden.

 

Mix bakken:

  • 15:04 Zet nu de mix in de pan en draai tussendoor tot dat de mix bruin begint te worden.

 

Aubergine toevoegen:

  • 15:18 Nu kunt u de aubergine en de aardappelen in de pan doen, draai alles goed door en maak de pan dicht.

 

Water toevoegen:

  • 15:24Maak de pan open voeg beetje water toe( zie foto)draai goed door maak de pan weer dicht en zet het vuur op de helft.

 

Specerijen en ingrediënten:

  • 15:46 Maak nu de pan open en voeg 1theelepel gemalen komijnzaad, 1 theelepel Ajinomoto, halve theelepel Laos, drie theelepel masala, 1 theelepel paprika poeder, vier maggi blokjes, acht theelepels tomaten puree en een halve kopje water zie foto, draai daarna goed door en maak de pan weer dicht.

 

De geur:

  • H mmm, het ruikt nu al heerlijk, de smaak is keurig, niets te veel of te weinig, nu nog alleen maar afwachten tot dat alles zoals het hoor goed gaar geworden is, Ik heb nu al trek.
  • 16:14 Zet nu het vuur hoog, maak de pan open voeg 1 kop water toe, draai goed door en maak de pan weer dicht.
  • 16:22 Maak de pan open draai goed door daarna maakt u de pan weer dicht.
  • 16:28 Maak de pan open draai goed door en zet de vuur op de helft daarna maak u de pan weer dicht.

 

Overige info:

  • De aardappelen zijn nog niet gaar, dit verschild van kwaliteit, dit merkt u pas als u het gekookt hebt dat sommige merken sneller gaar worden en sommige langer duren om gaar te worden.
  • 16:45 Maak de pan nu open draai goed door zet het vuur hoog en maak het weer dicht.
  • Als u de aardappelen kleiner snijd worden ze dan nog sneller gaar.

 

Klaar:

  • 17:51Maak nu de pan open draai goed door en maak het vuur uit en de pan dicht.
  • De aardappelen met bouwlanger is nu klaar om te eten met rijst bijvoorbeeld.


mijn mening:

  • Dit recept is naar eigen mening en ervaring geschreven.
  • Het ruikt heerlijk en is heel erg lekker zo lekker dat anderen willen dat ik voor hun in de diepvries bewaar voor de volgende keer.
  • De specerijen kunt u bij de meeste supermarkten kopen, de aubergine heb ik bij de Turkse winkel gehaald 2 stuks voor 1euro 50, de aardappelen ook 5 kg voor 2 euro 50.
  • De rest had ik al in huis.
  • Hier voor zou u tussen de 10 en 15 euro uitgeven als u alles zelf zou gaan moeten kopen samen met 1 kg rijst bij de Albert hijen, er kunnen totaal 6 mensen buik vol uit eten met rijst bijvoorbeeld.

 

De totale kooktijd is 155 minuten.