Kippensoepsoep maken
8 Porties
Benodigdheden
- 3 kippenpoten
- 1 bloemkool
- 4 aardappelen
- 1 paprika
- 3 wortels
- 2 uien
- 1 peper(zonder pitten)
- 6 teentjes knoflook
- 135 G Soepgroente
- 135 gram droge vis
- 1 stukje Laos(2 cm)
- 15 gram taugé
- 1 stukje Gember(2 cm), of halve theelepel(gemalen).
- 1 stukje Laos(2 cm), of halve theelepel(gemalen).
- 4 theelepels tomatenpuree
- 10 stuks lontai - piment.
- 5 grote maggi blokjes
- 2 laurier bladeren
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel ajinomoto
- 1 mespuntje gemalen komijnzaad
- 1 mespuntje kerrie
- 1 theelepel witte peper
- 2 liter water
- 13 eetlepels olie
Hoe doe je dat
Mix
- Mix de uien, knoflook en peper samen bijeen.
Wortels
- Schil de wortels met een dunschiller, uitspoelen daarna bijeen mixen(ook in een mixer)mix de uien, kloflook en peper same bijeen.
Aardappelen
- Schil nu de aardappelen, snij het in de helft daarna in reepjes van 2 of anderhalve centimeter, spoel het daarna uit.
Bloemkool
- Ga nu verder met de bloemkool snijden, alle donkere vlekken ook eraf snijden, de wortel niet gebruiken, daarna uitspoelen.
Kippenpoten
- Nu de kippenpoten vellen en in stukjes hakken van 5 cm, spoel het daarna uit met halve liter water
- En 4 eetlepels azijn, giet het daarna uit in een vergiet onder de kraan.
Kippen poten gaar maken
- Gebruik een pot met deksel die een lucht gaatje heeft en zorg ervoor dat de pot de helft met water gevuld is en het vlees blijft drijven,12:55 Zet nu een pot op hoog vuur met anderhalve liter water toegevoegd en 1 eetlepel zout, voeg ook het vlees toe, draai even door en maak daarna de pot dicht, wacht totdat dit gaar is geworden.
Kippen poot al gaar
- 13:33 maak nu de pot open en giet alles uit in een vergiet.
Olie heet maken
- Zet een schone pot op hoog vuur met 7 eetlepels olie toegevoegd, wacht tot deze heet genoeg is geworden.
Vlees bakken
- 13:40 nu kan je het vlees toevoegen, draai tussendoor totdat deze beetje bruin geworden is.
Vlees is al gebakken
- 13:50 haal nu alles uit de pot, voeg nu weer 6 eetlepels olie toe in de zelfde pot en wacht totdat deze al heel genoeg is geworden.
Ingrediënten toevoegen
- Na elke keer dat je iets bijvoegd even door draien.
- 13:55 voeg nu de mix toe en draai tussendoor totdat deze beetje gebakken is.
- 14:06 voeg nu de bloemkool toe en draai goed door.
- 14:08 voeg nu de wortels toe en draai goed door.
- 14:11 voeg nu de aardappelen toe en draai goed door.
- 14:12 voeg nu het vlees toe en draai goed door.
- 14:14 voeg nu 2 liter water toe en draai goed door.
Specerijen en ingrediënten toevoegen
- 14:16 voeg nu 4 theelepels tomatenpuree, 2 cm gember, 2 cm Laos, 10 stuks lontai, 5 grote maggi blokjes, 2 laurier bladeren, soepgroenten, taugé, paprika, 1 theelepel zout, 1 theelepel ajinomoto, 1 mespuntje gemalen komijnzaad, 1 mespuntje kerrie, 1 theelepel witte peper, draai nog mals goed door en maak de pot dicht.
Vis toevoegen
- 15:21 maak de pan open voeg 135 gram(1 handje vol)droge vis en draai goed door en maak de pot weer dicht, het is nu wachten totdat de aardappelen gaar zijn geworden.
Vuur uitmaken
- 15:30 maak nu de pan open draai goed door en maak het vuur uit.
Het recept is nu klaar
Mijn mening
- Het was super heerlijk, je kan ook wat meer vlees bij doen hoor, zorg wel ervoor dat de pot 8 cm minder vol is, Ik heb echt van genoten en kreeg ook complimenten van anderen die mee gegeten hadden en kreeg ook nog 10 punten compliment voor dit recept, waarom 10 punt, omdat Ik in 1 keer de juiste smaak te pakken had.
- Normaal krijg Ik een 9 of een 8, hoe komt dit, als Ik klaar bent met koken ga Ik eerst proeven(Ik voeg altijd iets minder specerijen toe zodat het niet teveel kan worden) daarna voeg Ik wat toe als er nog iets toegevoegd moet worden om de smaak af te kunnen ronden, hier door krijg Ik soms een 9 of een 8.
- Wel Ik kan er niks aan doen, enige wat Ik kan doen is verbeteren en zo leer ik meer van, het hoort en is ook zo dat je na het koken moet proeven om te kunnen weten of het lekker genoeg is of niet. Niet bij al mijn recepten heb ik vermeld hoeveel punten Ik heb verdient, dit laat Ik aan jou over.
Prijzen
- 1 kg kippenpoten - 1,50 Turkse winkel, 3 stuks.
- Bloemkool - 1,29 perstuk, aanbieding, Albert Hein.
- Aardappelen - 2,50 Turkse winkel 4 en een halve kilo.
- Paprika - 1,59 drie stuks, rood, geel, groen, aanbieding, Albert Hein.
- Wortels - 2,29 600 gram, aanbieding, Albert Hein.
- Uien - 0,49, 500 gram.
- Peper 1,00, 100 gram bestellen via www.surinaamsetoko.nl, ook meerder groenten soorten kan je bestellen via deze site.
- Knoflook, 1,75 per pond ook bestellen, bij Albert Hein 3 stuks voor 0,99 cent, aanbieding.
- 135 G. Soepgroente, 1,96, 350 gram, aanbieding.
- 135 gram droge vis - 11 euro, bij de Surinaamse winkels hier haar je meer dan 1 kg vis vlees uit.
- 1 stukje Laos, 0,74, 20 gram gemalen, aanbieding.
- 15 gram taugé, 1,69, 250 gram, Albert Hein aanbieding.
- Gember(heel), 0,75, Surinaamse markt 2 aan de Heemstraat 166, den- haag.
- Laurier bladeren,1,25, 4 gram, Albert Hein aanbieding.
- Lontai - piment, 1,00, 50 gram, ook Surinaamse winkel.
- Tomatenpuree, 0,90, 70 gram, per blik.
- Maggi blok, 0,83, 128 gram, Albert Hein, aanbieding.
- Zout, 0,35, 1 kg
- Ajinomoto, 2,50, 454 gram, ook Surinaamse winkel.
- komijnzaad, 0,74, Albert Hein.
- Kerrie, 1,19, 50 gram, Albert Hein, aanbieding.
- 1 Theelepel witte peper, 1,25, 50 gram aanbieding
- Water, 1,80, 6 flessen, 1,5 liter per fles, Albert Hein, aanbieding.
- Olie, 1,89, per liter, Albert Hein.
De totale kooktijd is 155 minuten