Bessen informatie
Herkomst van blauwe bessen
- Noord-Amerika
Min mening
- Bessen eten is ook belangrijk om te weten waarvoor het goed is en hoeveel het lichaam nodig heeft enz.
- Ik vind bessen ook een belangrijke fruit zoals alle andere fruitsoorten.
- Waar ik nog meer oplet zijn de prijzen en uiterlijk, zo kan ik makkelijk een keuze maken zonder twijfel.
- De prijzen die schommelen steeds, als er aanbiedingen zijn dan maak ik meer gebruik van dan zonder aanbiddingen.
- Het uiterlijk vindt ik prachtig voor de sier, en verder vindt ik het gezond en lekker om te eten.
- Lekker en gezond is het zeker wel, maar wat het precies doet en waarvoor je het kan gebruiken vind ik ook heel erg noodzakelijk, voordat ik een keuze maak.
- Om makkelijk een keuze te kunnen maken hiervoor heb ik wat informatie bij gedaan, ik vind het zeker leuk en interessant om meer over te weten voor dat ik een keuze maak.
- Hieronder lees je meer over dan alleen de prijzen en uiterlijk.
Hoe ziet rode bessen eruit
- Rond tot donkerrood, de kleur is doorschijnend rood, en de doorsnee is 1 cm, het groet in trossen.
Waar ik ook oplet als ik het gaat kopen behalve de prijs is hoe het eruitziet.
- Als ze glanzend en of fris eruitzien.
De smaak van bessen
- Zuur tot zoetzuur.
Rassen, ik noem 5 op
- Blauwe bessen
- Bosbessen
- Aalbes
- Zwarte bessen
- Kruis bessen
Kleuren van boven genoemde rassen
- Zwartblauw, dof uiterlijk
- Blauw, dof uiterlijk
3.Rood of wit
- Donkerpaars
- Groen geel tot rood
Smaak van bovengenoemde rassen
- Hele aparte smaak, ik vind dit niet lekker, minder zoet met een kleurloze sap.
- Lekker zoet, ik vind dit lekker.
- De rode bessen zijn zoet maar de witte is iets zoeter, ik vind ze allebei lekker.
- Kruide smaak, vind ik niet lekker.
- Zoetzuur tot zoet, eet ik niet zo vaak.
Hoe groot ze allemaal zijn is niet zo belangrijk, ze worden toch met gewicht verkocht en niet perstuk.
Wat er met bessen gedaan kan worden nadat je het goed hebt uitgewassen.
- Gewoon zo eten
- Met suiker eten
- Mengen met fruit in salade
- Sap van maken
- Lekker in smoothies
- Op ijs
- Samen eten met gebakjes
- Met pannenkoek klaarmaken enz.
Verse bessen Bewaren
- Niet te lang bewaren op een warme plek, nadat je het gekocht hebt zonder wassen in de koelkast bewaren, het is maximaal 3 tot 5 dagen houdbaar in de koelkast.
Beschikbaarheid in Nederland(bevroren bessen)
- Het hele jaar
Ik koop bevroren bessen als het alleen gaat om de smaak en gezondheid, voor de sier koop ik dan verse bessen.
- Blauwe bessen zijn de gezondste fruitsoorten net als aardbei.
- Ons lichaam heeft dagelijks fruit nodig, om zeker van te zijn dat je genoeg vitamine binnen krijgt is het goed als je fruitsoorten combineert en eet.
Albert hein verkoopt ook lekkere zoete blauwe bessen in doosjes die je kan laten invriezen, je behoud de bessen dan langer dan verse bessen te kopen en in de koelkast te bewaren.
- Na dat je het uit de diepvries hebt gehaald zet je de hoeveelheid dat je nodig hebt op een bordje, en laat het ongeveer een uurtje ontdooien.
- Je kan het ook in de koelkast laten ontdooien, als je geen haast hebt, het neemt dan wel 3 uurtjes in beslag.
- Er zijn verschillende supermarkten waar je ook bessen uit de diepvries kunt kopen.
- Bessen uit de diepvries heeft veel voordelen.
Hieronder een paar voordelen van bevroren bessen
- Je kan ze langer bewaren en heb langer tijd bessen in huis.
- Door uit de diepvries te halen kan je het meteen in de blender doen, smoothies van maken.
- Het is goedkoper dan vers fruit, 250 gram kost maximaal de meeste plaatsen 2 euro, maar niks is gezonder dan verse.
- Maar de blauwe bessen zijn de supergezonde bessen die er zijn en ook lekker, verse blauwe bessen zijn vanaf mei tot oktober te vinden, maar de bevroren bessen zijn het hele jaar door te verkrijgen in Nederland.
- Bessen zijn ook goed zoals andere fruitsoorten, maar elke fruit soort doet zijn eigenwerk, en bessen ook.
Waarvoor bessen goed zijn en gebruikt kunnen worden, een paar belangrijke factoren en wanneer je ook gebruik van kunt maken.
- Hier onder vermeld ik een paar positieve antwoorden waar je bessen voor kunt gebruiken dan behalve alleen de smaak en sier, waar het goed voor is, groente en fruit zie ik als genees en herstel middel, geneesmiddelen worden van de natuurgemaakt, maar puur natuur doet zijn werk veel beter vind ik.
- Tegen verkoudheid
- Oor maag en darmstoornissen
- Pijn verzachten
- Zwellingen verminderen
- Bloedingen verminderen
- Bloed stelpen
- Wonden omsmeten
- Buik vet verminderen
- Mooie huid
- Tegen Ouderdom ziekten
- Tegen Darmkanker
- Geheugen
- Onderhoud van de hersenen
- Schilklierwerking stabiel houden
- Spijsvertering
- Diarree
- Goed voor de ogen en vermoeidheid er van
- Voor zwangerschap klachten
- Goed voor de lever en galblaas
- Goed voor geslachtsdelen en infecties te voorkomen enz.
Voedingswaarde
- 51 kcal energie
- 213 kJ energie
- 82,9 gram water
- 1,1gram eiwit
- 7,9 gram koolhydraat
- 6 gram suiker
- 0,1 gram vet
- 7,9 gram vezels
- 0,07 milligram vitamine b1
- 0,02 milligram vitamine b2
- 0,07 milligram vitamine b6
- 10 microgram vitamine b11
- 10 microgram vitamine c
- 1 milligram natrium
- 238 milligram kalium
- 29 milligram calcium
- 27 milligram fosfor
- 1 milligram ijzer
- 12 milligram magnesium
- 0,10 milligram koper
- 0,20 milligram zink
afsluiting
- Zoals ik al zij vind ik bevroren bessen goedkoper, bij Albert hein kost een doosje van 250 gram 1,79, en een bakje verse blauwe bessen van 150 gram voor 2,79, je hebt dan minder, je betaald meer en kan het niet langer goed houden zoals de bevroren bessen in doosjes en makkelijk snel te gebruiken, dit is ook een alternatief om altijd bessen in huis te hebben.
Tip
- Hoe donkerder een fruit van kleur, en hoe donkerder de sap van fruit, des te gezonder het is.
Deze review
- Is naar eigen mening en ervaring geschreven, is ook te vinden op jerry35-nl.webnode.nl
Voor meer informatie ga naar nl.wikipedia.org/wiki/Bes_%28botanisch%29